Dyrker du motion i haven?

  • af
Dyrker du motion i haven?

Hvis du har din helt egen have tilgængelig, kan dette være en utrolig fed mulighed for en god omgang træning. I haven er der nemlig ofte mere plads en inde i stuen, og samtidig forstyrrer du ikke i samme grad familiens andre medlemmer, hvis du rykker dine lunges og burpees udendørs. 

God plads giver gode træning

Det er naturligvis muligt at træne på utrolig lidt plads. Armbøjninger og squats kræver for eksempel ikke meget mere end nogle ganske få kvadratmeter. Dog kan man ikke komme uden om, at der er en del flere muligheder, hvis du rykker træningen ud på græsplænen, hvor der er massere af plads at boltre sig på. 

Blandt andet giver dette mulighed for, at du kan lave øvelser, hvor du skal bevæge dig frem og tilbage over afstande. Det kan for eksempel være walking lunges eller sprint. Men den gode plads på græseplænen kan ligeledes lægge op til en god gammeldags dansesession. 

Pas på græsplænen

Hvis du træner ude i din have, er det naturligvis vigtigt, at du passer på græsplænen. Du vil sandsynligvis blive trist de næste mange somre, hvis der ikke spirer frodigt, grønt græs frem som følge af din træningsiver. Hvis du ønsker at give din græsplæne en hjælpende hånd til at danne en tæt plæne, kan du finde græsfrø på denne hjemmeside. 

Vil du gerne passe på din græsplæne men samtidig have muligheden for at træne i haven, er det en god idé at træne flere forskellige steder. Typisk vil græsset kun for alvor blive slidt, hvis du hver dag træner det samme sted. Ved at udnytte hele havens areal kan du altså passe godt på græsplænen. 

Find den udendørs underholdning frem

Vil du træne med redskaber, har du ligeledes utrolig mange muligheder, hvis du rykker ud i haven. På græsplænen er der for eksempel massere af plads til at svinge en hulahopring og på terrassen kan du give den gas med et sjippetorv. Desuden er haven en oplagt mulighed, hvis du vil træne sammen med andre mennesker. 

Her er der nemlig plads til at spille bold eller kaste med frisbee. Hvis du har børn er haven altså en eminent mulighed for at kombinere leg og sport. I haven kan det nemlig være lettere at give den hele armen, uden farer for at møbler eller fjernsyn bliver ødelagt. 

På med det rette tøj

Hvis du træner ude i haven, vil du naturligvis blive mødt af vind og vejr. Men som det gamle ordsprog lyder; der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning. Derfor er det bare om at klæde dig på, så du kan holde varmen og dermed få din udendørs træning i hus. 

Fordelen ved at gennemføre din udendørs træning i haven er, at du altid er tæt på din bolig. Således er det altså mindre væsentligt, om det regner eller sner – du ved nemlig altid, at du kun er ganske få skridt fra husets varme. Denne tanke vil med garanti betyde, at det dårlig vejr bliver lettere at holde ud. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *