Gør fastelavn til en sportslig begivenhed Øverst på formularen

  • af
Gør fastelavn til en sportslig begivenhed Øverst på formularen

Fastelavn er en gammel tradition som vi i Danmark og resten af Norden har dyrket i mange år. Fastelavn er en fest for forårets snarlige ankomst, og det er en begivenhed hvor vi fejrer årets cyklus. Fastelavnsris og tønden er noget vi alle kender, men hvordan kan man egentlig gøre dagen mere aktiv?

Her får du et par gode tips til, hvordan fastelavn kan blive en sjov og aktiv dag for børn såvel som voksne.

Slå katten af tønden i et forhindringsløb

Vi kender alle legen, hvor vi slår katten af tønden og der krones en konge og dronning, når tønden er slået i stykker. Oftest står man bare i kø og venter på at det er ens tur. Dette kan hurtigt blive en langtrukken og kedelig affære, som især børn synes er en smule trivielt.

Men ved at integrere udklædning og tønden i et forhindringsløb, kan man faktisk gøre hele oplevelsen mere aktiv og sjov.

Man kan stadig beholde den pyntede tønde, de farverige fastelavnsris og de traditionelle boller, men man kan lade dem indgå i et løb med fart på.

Gør f.eks. tøndeslagning til en forhindring i et længere løb, på den måde undgår man ventetid i køen og man holdes i gang.

Køb fastelavnstønder billigt her, og gør dem til en aktiv del af en aktiv dag.

Byt fastelavnsbollerne ud med et sundere alternativ

Selvom at de traditionelle fastelavnsboller med creme, butterdej og flødeskum er lækre og et must til fastelavn, så kan man til en sportslig begivenhed vælge det sundere alternativ.

Ofte går bollerne hånd i hånd med udklædningen og tønderne, og man bør derfor ikke helt udelukke dem.

Vælg f.eks. et lidt sundere alternativ, der ikke gør jer helt tunge i kroppen og i maven inden I skal ud og løbe og dyrke motion. Dette alternativ kunne eksempelvis bestå af rugboller med rosiner eller raw cakes med tørrede frugter og kokos.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *