Havearbejde der erstatter fitness

  • af
Havearbejde der erstatter fitness

Havearbejde kan være fysisk udfordrende, og et godt alternativ til fitness. Modsat fitness, kan man med havearbejde føle at man arbejder mod noget der giver mere end bare fysiske resultater. Derfor kan det være givende på en helt anden måde. Her kan du læse mere om, hvad slags havearbejde, der potentielt kan erstatte fitness.  

Læg en havesti eller indkørsel – det er god træning!  

Der findes meget fysisk havearbejde, som du måske aldrig har tænkt over før. Det at lægge en havesti, er ikke bare god træning, det giver også et pænt og praktisk resultat, som du kan bruge til noget. En havesti er både dekorativ og praktisk, og man kan bruge forskellige typer sten til at lægge en pæn havesti eller en indkørsel. Fælles for alle typerne, er at det er hårdt, men godt arbejde, at få lagt en havesti. Man kan bruge for eksempel pigsten som belægningssten, eller det der hedder granitskærver. Granitskærver kræver et tykt lag, og derfor også meget fysisk styrke, for at lægge sten til en sti eller indkørsel. Det er vigtigt at lægge et tykt lag, for at hindre at ukrudt kan komme op.  

Grav et bed – få en naturlig stærk krop  

Det at grave et bed til blomster eller selvdyrkede grøntsager, er også en form for havearbejde, der potentielt kan erstatte fitness. Man bliver fit på en meget naturlig måde, når man laver hårdt fysisk arbejde. Det er en type fitness, som giver en naturlig stærk krop. Det er et ideal, som mange stræber efter i dag. Hårdt havearbejde, tilrettelægger for at man bliver stærkere gennem produktivt arbejde. At klippe plæne med en manuel græsklipper, er også noget, der vil give træning i hverdagen.  

I gamle dage, var dette den måde man holdt sig i form på, gennem fysisk arbejde i takt med naturen. Derfor kan du med fordel udskifte noget af din fitnesstræning, med fysisk havearbejde.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *