Kramper i benene

Feature:  

Kramper i benene 

Flere og flere danskere oplever problemer med kramper i benene. Disse kramper opstår i de fleste tilfælde meget pludseligt midt om natten og kan derfor let forstyrre nattesøvnen. Krampeanfald i benene er noget, der rammer alle aldersgrupper uanset hvor meget man træner og dyrker motion. Ønsker du at kunne mindske dine kramper i benene eller helt at komme af med dem samt hvad kramperne skyldes. Læs med videre her og få en komplet guide samt et overblik over, hvad du skal gøre for at komme kramperne til livs.  

Der findes utroligt mange årsager til, at man får kramper i benene. Det kan dog være svært at finde lige netop hovedgrunden til disse kramper. For at danne dig et bedre overblik og give dig et indblik i, hvad dine kramper muligvis kan skyldes, er der her samlet fire grundlæggende hovedårsager til krampeanfald i benene så du kan finde ud af, hvad du kan gøre ved det. 

Fire gode grunde 

Der findes fire hovedgrunde, der i langt de fleste tilfælde kan være skyld i krampeanfald i benene. Én af disse grunde er væskemangel eller problemer med kroppens væskebalance. Oplever du udfordringer med mange kramper i benene, kan det skyldes dehydrering. Det er derfor vigtigt at huske at drikke masser af vand i løbet af dagen. En anden eventuel grund kan være, hvis man enten sidder, ligger eller står i samme stilling i længere tid af gangen. Det er også derfor, at mange oplever at blive ramt af kramper i benene i nattetimerne og også ofte mens man sover.  

Krampeanfald kan blive fremprovokeret af intens træning eller, hvis du blot har bevæget dig mere end du normalt gør. Husk derfor at strække ud, når du er færdig med at træne. En sidste grund til kramper kan være indtag af medicin, der giver kramper som bivirkninger. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *