Kviklån: Det skal du være særligt opmærksom på

  • af
Opnå en bedre kropsholdning med hæve sænkeborde

Sponsoreret af Lead Supply

Danskerne tager små, hurtige lån som aldrig før. Kviklån har for mange været en hurtig løsning, hvis man spilder et glas cola i computeren, eller hvis cyklen bliver stjålet. Det udskældte kviklån som vi kender det, er så småt ved at være udfaset selvom det stadig findes og benyttes af danskerne. Er du én af dem som overvejer et ‘hurtigt lån´, er der nogle ting, man skal du skal være særligt opmærksom på.

Kviklån i traditionel forstand, har et noget blakket ry. Dette skyldes primært låneudbydere som tidligere mulighed for, at pålægge absurd høje renter og gebyrer, hvilket ikke altid var åbenlyst for den sagesløse forbruger. Termet kviklån klinger negativt og bruges derfor mindre og mindre. Reelt set dækker ‘kviklån’ egentligt blot over et forbrugslån, hvor ansøgningsprocessen og udbetalingen foregår indenfor ganske kort tid. Men der kan nemlig være relativt gode grunde til at tage et ‘kviklån’, altså et forbrugslån med hurtig udbetaling. Forbrugslån er kommet for at blive og bliver i høj grad anvendt af danskerne, når der skal erhverves nye ting, rejser eller lignende. Dette kan være en overvejelse i forskellige forbindelser, hvor man har brug for at få en hurtig udbetaling. Der kan f.eks. være tale om en udgift, man ikke havde forudset, som hvis man pludselig har brug for en ny telefon, tv eller lignende.

Selvom at antallet af berygtede kviklåns udbydere er faldet, grundet nye regler og restriktioner som har til formål at beskytte os forbrugere, er der stadig nogle ting, man skal være opmærksom på med et hurtigt lån. De relativt små og hurtigt udbetalte lån kommer nemlig også med visse krav, og der kan være store forskelle i hvor meget du ender op med at betale. Her bør du holde øje med en række ting, inden du vælger at tage et lån, for så sikrer du dig, at du ikke får nogen ubehagelige overraskelser.

Sådan kan du blive klogere på ‘kviklån’

Først og fremmest kan det være en rigtig god idé at finde en udførlig guide til kviklån. Med sådan én sikrer du dig nemlig, at du har styr på ikke bare lånets fordele, men også de aspekter, som du skal være særligt opmærksom på. Heldigvis er internettet en uudtømmelig kilde til værdifuld viden, og så du nemt kan finde en guide, der klæder dig på til at tage stilling til kviklånet.

Hvad skal du være opmærksom på med kviklån?

Noget af det, man skal være opmærksom på med et kviklån, er at det har visse omkostninger. De mange fordele, såsom den hurtige udbetaling, kommer altså ikke gratis. Det koster altid penge at låne penge — på den ene eller den anden måde — og med de såkaldte kviklån skal man være opmærksom på, at renten kan høj.

Det lille lån skal også betales tilbage på en relativt kort løbetid. Til gengæld for den hurtige udbetaling skal det hurtige lån også tilbagebetales hurtigt, hvis du vil undgå høje låneomkostninger. Ellers kan det nemlig blive en dyr fornøjelse. Du risikerer nogle store gebyrer, hvis du ikke overholder løbetiden, så det er altså vigtigt at få styr på tilbagebetalingen.


Sørg for at finde det rigtige lån

Hvordan kan man så finde det bedste og det billigste kviklån? Det er heldigvis blevet nemmere at skille fårene fra bukkene. Flere steder på nettet kan du nemlig både sammenligne lån og indhente flere lånetilbud på samme tid. Der findes en hel del forskellige sammenligningstjenester, der har specialiseret sig i at sammenligne lånetilbud og gøre lånemulighederne overskuelige for dig – så du har lettere ved at vælge den billigste løsning. Endnu en fordel ved de førnævnte sammenligningstjenester er, at bankerne vil konkurrere om at få dig som låner. De samarbejder med tjenesten, fordi de ønsker at låne penge ud, og for at deres tilbud skal være det mest favorable, kan du ofte finde lave renter og gode aftaler. Derfor kan det være en idé at finde sit lån på denne måde.

Renter, løbetid og ÅOP

Ved at udfylde en simpel ansøgningsformular, kan du klikke din ansøgning afsted. Så vil du ofte kunne få tilsendt lånetilbud, der matcher dig. Noget af det, du skal bemærke, er renten, månedlig afdrag, løbetid samt ÅOP. ÅOP (de årlige omkostninger i procent) er særlig vigtig at holde øje med, da dette giver et mere præcist skøn på omkostningerne, end renten. Dette term dækker nemlig over både renteomkostninger samt eventuelle gebyrer. Ved at sammenligne ÅOP er du altså godt på vej til at finde et billigt lån, men husk stadig at opholde tilbuddene med hinanden og sørge for, at lånet passer til din privatøkonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *