Opnå en bedre kropsholdning med hæve sænkeborde

  • af
Opnå en bedre kropsholdning med hæve sænkeborde

For os der arbejder på kontor, er pladsen ved vores skrivebord et af de steder, vi opholder os allermest i hverdagen. Det stiller derfor også en række krav til de faciliteter, som vi anvender i forbindelse med vores arbejde. 

Flere undersøgelser peger på, at vores sundhed øges markant ved at stå oprejst i to timer dagligt. Ved at bruge et hæve sænkebord, kan du stå op, samtidig med at du kan udføre dit arbejde ved skrivebordet. Hæve sænkebordet giver dig nemlig muligheden for at justere højden så det passer præcis til dig, hvad end du vil sidde eller stå. Dermed kan du også forbedre din kropsholdning, da du kan variere de forskellige stillinger du arbejder i.

Det er vigtigt at du ved hjælp af hæve sænkebordet får varieret dine arbejdsstillinger, så du ikke sidder i samme stilling flere timer i træk, hver dag. Når du har afveksling i arbejdsstillingerne øger du blandt andet blodcirkulationen, hvilket formindsker risikoen for hjertekarsygdomme. Yderligere bliver risikoen for skader i ryg, lænd, skuldre, nakke og ben mindre, hvilket kan medføre til at du f.eks. har mere overskud til at dyrke motion, når du kommer hjem fra arbejde.
I visse undersøgelser så man også en stigning i koncentrationsevnen, ved at medarbejderne skiftevis arbejdede stående og siddende. 

Bordet skal kunne justeres nemt og fleksibelt 

Når du er på jagt efter et hæve sænkebord, skal det være nemt at anvende, samt gøre det muligt at tilpasse højden til lige netop dig. De fleste borde har disse funktioner, da det er bordets primære formål. 
Der findes dog forskellige former for hæve sænkeborde, og derfor kan du, inden du påbegynder søgningen efter det perfekte bord, blandt andet spørge dig selv hvad størrelse bordet skal have, og hvor det eventuelt skal stå henne. På den måde kan du indsnævre din søgning lidt, da der findes borde i alle størrelser og afskygninger.

Formindsk risici for arbejdsskader 

Foruden at forbedre kropsholdning samt koncentrationsevne, kan du formindske de risici der er forbundet med arbejdsskader, når man sidder meget ned og arbejder i løbet af en dag. 

Så hvis man står og overvejer at investere i hæve sænkeborde på sin arbejdsplads, men man er lidt tilbageholdende grundet prisen, skal man lige genoverveje, hvad det ellers kan koste i arbejdsskader hos de ansatte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *