Praktiske og sjove apps der hjælper med at træne din hjerne

  • af
Praktiske og sjove apps der hjælper med at træne din hjerne

Sundhed er både krop og sjæl, og der er derfor ikke kun vigtigt, at man giver sin krop styrken til at klare mosten – man skal også holde hjernen kørende. I dag findes der mange forskellige apps på markedet, der kan være med til at træne og forbedre forskellige dele af hjernen. Vi gennemgår nogle af de mest effektive og mest populære her nedenfor.

Luminosity

En af de største apps til træning af hjernen lige nu er Luminosity. Det er selvfølgelig ikke uden grund, da den faktisk er designet af folk inden for neurovidenskab. Den blev lavet for blandt andet at forbedre folks hukommelse, hastighed, opmærksomhed og kreativ tænkning. Det gør den gennem forskellige typer af øvelser og spil, og der er 3 inden for hver session og ændrer sig hver gang. Med over 70 millioner brugere er der ikke nogen tvivl om, at app’en er succesfuld. Prøveperioden er gratis, men derefter skal man betale for et månedsabonnement for at få fuld adgang.

Unibet-app til poker

Måske en mere utraditionel metode til hjernetræning er online betting, men den er god nok. Poker er en af de øvelser, som træner blandt andet hukommelsen og til sammenligning med de andre opgaver, er dette også en social øvelse. Du skal kunne tænke strategisk for at forudsige de andre spillers næste træk plus tænke abstrakt. Da spillene aldrig er de samme og altid uforudsigelige, er det en af de absolut bedste måder at træne din hjerneaktivitet. Desuden er det gratis at downloade app’en og oprette en bruger. Alt hvad du bruger, vælger du selv – og med chancen for at vinde meget større beløb tilbage senere.

Elevate

Ligesom de førnævnte apps er dette et godt supplement, hvis du gerne vil finde en personlig træner til hjernen. Apple har tidligere udnævnt den som årets app, hvilket vidner om dens kvalitet. Designet har altid fokus på, hvor din hjerne interagerer med app’en – og jo mere du bruger den, jo mere tilpasset bliver den til dine personlige behov. Det er, som om den lærer dig bedre at kende over tid. Desuden kan du sætte dine egne mål, som du kan træne hen imod gennem flere små spil af forskellig art: Det involverer hukommelse, skrivning, læsning og andet. Statsuniversitet i Californien har blandt andet lavet en undersøgelse, der viste, at mere end 69 procent af alle dens brugere oplevede succesfulde resultater efter bare én måned.

Andre apps

Dette er bare top 3 af nogle af de bedste apps derude på din vej mod en stærkere hjerne. Men bare rolig: Der er et hav af applikationer, der kan hjælpe dig godt på vej. Det handler altsammen om, hvilken del af hjernen, du gerne vil træne.

Hvis du gerne vil øve dine sprogfærdigheder, er app’en Duolingo normalt den mest brugte. Hvis du i stedet gerne vil øve dine koncentrationsevner, kan du gøre brug af apps, der fokuserer på yoga, mindfulness eller andre former for vejrtrækning. Hvis du vælger en af dem, vil du hurtigt finde ud af, hvor du kræver ekstra træning, og så kan du afpasse øvelserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *