Sådan restituere du bedst – 5 effektive tips

biopejsen

Vil du gerne opnå at få bedst mulig restitution efter dine træninger, når du skal ud og løbetræne eller bare træne generelt? Så kommer vi her med 5 effektive tips, som maksimere din restitution, og hjælper dig med at komme dig ordenligt efter en hård og lang træning, så du er helt klar til næste gang du skal træne.

Få protein nok efter træning

Når du har trænet, uanset om du har løbetrænet eller styrketrænet, så vil dine muskler blive ødelagt ved træning, da dine muskelfibre simpelthen bliver revet i stykker, forderefter at skulle blive genopbygget endnu større og stærkere, så de kan holde til mere træning.
Men det er vigtigt at du får nok protein, da det er dine musklers byggesten, så sørg for at tage en proteinshake eller en anden hurtig proteinkilde efter træning, så du hurtigt kan give dine muskler næring efter træning.

Drik nok vand

Du skal huske at drikke nok vand. For at din krop fungere optimalt, så skal du nemlig sørge for at drikke rigeligt med væske, så dine nyre og lever kan rense kroppen for affaldsstoffer optimalt.

Derfor skal du altid holde øje med om dit tis er fuldstændig gult, eller om det er gennemsigtigt ligesom vand.

Slap af derhjemme foran fjernsynet eller biopejsen

biopejsen

Når du skal slappe maksimalt af, så er det vigtigt at din krop får hvile nok. Det er nemlig helt essentielt for din krop at den får ro og hvile, så den er helt klar til næste gang du skal træne. Når jeg siger at du skal slappe af foran din biopejs, eller fjernsyn, så er det fordi så kan du komme helt ned i gear, og sandsynligvis kan du komme til at ligge der i et par timer, som giver din krop den nødvendige ro til at restituere. Hvis du vil falde helt til ro, så drop fjernsynet og vælg en biopejs, som eksempelvis kan være en bord biopejs som bare står og gnitre, så du muligvis endda falder i søvn, og på den måde får bedre ro. Her kan du eksempelvis vælge cocoon biopejse som er en af de mest kendte modeller, og som passer ind i de fleste hjem.

Hold dine muskler varme

Det er også vigtigt at dine muskler holdes varme, da dine muskler på den måde restituere bedst muligt. Hvis du kommer til at fryse, så vil dine muskler arbejde på at holde din krop varm, hvilket betyder at de ikke kommer til at slappe af. Det gør også at de ikke restituere ordenligt og derved ikke får ro nok.

Aktiv restitution

Aktiv restitution er når du eksempelvis har løbet en lang tur. Så kan du vælge, efter at du har fået slappet lidt af derhjemme og fået din protein, sådan at du får din restituion begynder at gå igang, så kan du gå en lang tur, for at få blod ud i musklerne, så du kan få fjernet affaldsstofferne og gå ilt ud i hele kroppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *