Styrketræning og aminosyrer

  • af
Styrketræning og aminosyrer

Interessen for styrketræning er de seneste år vokset. Hvad enten man ønsker at styrke sin krop af helbredsmæssige eller æstetiske årsager, så er der visse ting man bør tage højde for.

Her får du et par gode tips til den gode træning med det bedste udbytte.

Styrken kommer også fra kosten

Når man ønsker at påbegynde en styrketræningsproces eller hvis man ønsker at intensivere træningen, så er det ikke kun mængden af træning der har en betydning for resultatet.

Først og fremmest kræver muskelopbygning at man har et tilsvarende proteinindtag. Ønsker man en effektiv træning, hvor musklerne udvikles i god og hensigtsmæssig fart, så skal man huske at tilrettelægge en proteinholdig kost.

Dertil kommer at man gennem kosten også kan mindske nedbrydningen af protein og muskelmasse ved at indtage aminosyrer. Ved at bruge kosttilskud som BCAA(Branch Chained Amino Acids) kan man derfor booste sin styrketræning og fremskynde udviklingen af muskler.

Hold dig motiveret

Hvis du har styr på den proteinholdige kost og eventuelle kosttilskud, så mangler du bare at planlægge træningen.

Er du ny i faget, så bør du rådføre dig med kompetente mennesker på området. Træner du i et center, så vil der som oftest være en instruktør der kan hjælpe dig med at tilrettelægge en træning, der passer til dine ønsker og behov.

Har du erfaring med træning, så bør du i stedet fokusere på at holde motivationen, da en sund udvikling kræver at du holder træningen vedlige.

Brug f.eks. apps, hvor du kan tracke din træning, så du kan sætte mål for dig selv. Du kan også aftale et træningsprogram med en træner eller instruktør, så du føler at du har nogen at stå til ansvar for.

Det er altid godt at skemalægge sin træning, så man ikke finder på undskyldninger for at skippe 1, 2 eller 3 træningssessioner. Er du først inde i en rutine, så bliver det nemmere at holde den gode motivation og energi kørende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *