Træning hjælper mod depression

 

At være deprimeret kan få dig til at føle dig meget langt nede også i energiniveau og det resulterer ofte i at man bliver mindre aktiv.

Men regelmæssig træning kan booste dit humør, hvis du har en depression og det er især velegnet til personer med en mild eller moderat depression.

Og det er ikke så vigtigt, hvilken form for træning, der er tale om, så længe det passer dig og at træningsmængden er tilpas stor. Træningen skal være noget du kan lide og synes om, ellers er det svært at finde motivationen til at gøre det regelmæssigt.

Hvor ofte skal du træne?

For at forblive sund og for at det skal have en indflydelse på din depression, skal du op på 150 minutters træning med moderat intensitet hver uge. Hvis du ikke har trænet i et stykke tid, så start stille ud og byg på lidt efter lidt til du når op på de 150 minutter.

Og bare lidt træning er bedre end ingen. Selv en 10 minutters hurtig gåtur kan få dig på andre tanker og få dig til at slappe af.

Sådan kommer du i gang

Find en aktivitet som du kan udføre regelmæssigt. Det kan være en holdsport, styrketræning, gå i fitnesscenter eller løb eller cykling. Måske du bare skal cykle i stedet for at tage offentlige transportmidler?

Løb er noget af det nemmeste at komme i gang med. Det kræver kun et bare gode løbesko og så er du i gang. Samtidigt tager det ikke så lang tid for at få en god gang moderat træning.

Lange gåture er også godt, især hvis du ikke er løber. Men hvor du kun skal bruge 30 minutter på en løbetur skal du op på det dobbelte, hvis du går. Gang er nemlig ikke moderat træning – kun let.

Træning på recept

Hvis du ikke har trænet i lang tid, så er det en god idé at aflægge din læge et besøg, så du ikke gør noget overilet. Måske du ligefrem kan få træning på recept – det er set nogle steder.

Ellers er det bare at komme ud af døren, så dit humør kan blive bedre igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *