Træt af løb – her er de bedste alternativer

  • af
Træt af løb - her er de bedste alternativer

Selv den mest hardcore løber kan blive træt af at sprinte den samme rute om og om igen. Er du ved at gå død i din løbetræning, findes der heldigvis en masse gode alternativer, der også får blodet til at pumpe og får pulsen i vejret.

Cykling

De fleste mennesker ejer i dag en cykel, og det kræver ikke noget særligt udstyr at tage sig en tur på jernhesten. Det kan være en dejlig udendørs afveksling fra løbet, og du bestemmer selv, hvor meget du gør ud af både indsats og udstyr.

Hvis du dog alvorligt gerne vil til at træne cykling, enten som en substitut for løb eller samtidigt, kan du bruge en cykeltræner derhjemme. De smarte hjemmetrænere gør det muligt at dyrke motion på cyklen i ethvert vejr, for du spænder bare hjemmetræneren på din cykel og suser derudad.

Du kan enten cykle alene eller sammen med andre. Mange motionscentre tilbyder også discipliner på hold indenfor cykling. Særligt spinning er populært, og her får du virkelig sved på panden.

Boksning

En anden god træningsform er boksning. Du kan træne boksning i klubber over det meste af landet, hvor der findes hold for alle niveauer. Motionsformen er sjov, men udfordrer dig også på måde kondition, præcision, udholdenhed og styrke. Boksning er derfor meget alsidig, og du vil opleve en fornyet energi, når du først er trådt ud af ringen igen.

Boksning kræver heller ikke alverdens udstyr, udover et par gode boksehandsker. Mange klubber tilbyder dog også, at du kan låne handsker, hvis ikke du er sikker på, at det er noget for dig.

Crossfit

Crossfit er en af tidens helt store trends, og hvor det ikke på samme måde udelukkende er cardio-træning, som du kender det fra løb, så er crossfit en meget alsidig træningsform. Her får du trænet hele kroppen, mens du samtidigt forbedrer din kondition, hvorfor det er den ideelle motionsform til dig, der er kørt træt i løbetræningen.

Der er samtidigt gode muligheder for at møde nye mennesker, der måske heller ikke har prøvet det før.

Kajak

Vi tager et hurtigt spring fra land og over på vand, for kajak er en af de mest effektive måder, du kan træne din kondition på. Der findes mange forskellige former for kajakroning, du kan prøve, og det tilbydes både på store og små hold på klub-niveau.

Her får du trænet din kondition, overkropsmuskulatur, og for mange mennesker afprøves der samtidigt nye grænser.

Dans

Dans er ikke kun noget, du lister dig til at prøve i natklubbens mørke. Dans er en effektiv motionsform, hvor du både for trænet din motorik, dine koordinationsevner og ikke mindst din kondition.

Du kan gå til dans på danseskoler eller i motionscentre, hvor der udbydes holdtræning. Der findes dansetimer i alt fra klassiske danse til Zumba, DanceFit, Dancehall og meget mere. Er du ikke den store danser? Bare rolig. De fleste hold starter op på flere niveauer, hvor du langsomt lærer de forskellige trin, inden de sættes sammen til en koreografi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *