Aktier for begyndere – Sådan kommer du igang med aktiehandel

  • af
Aktier for begyndere - Sådan kommer du igang med aktiehandel

Hvis du gerne vil i gang med at handle med aktier, så er det vigtigt at du kommer godt fra start, så du ikke laver en masse, begynder fejl som kan koste dig dyrt i længden. Derfor har vi lavet denne guide, for at hjælpe dig godt i gang.

Aktier

Når du køber aktier i en virksomhed, så køber du en lille del af virksomheden, hvilket betyder at du bliver medejer af den virksomhed du køber aktier i. Når du gør dette, så vil du også få et udbytte når virksomheden har overskud, men du vil også opleve at aktierne falder hvis det går dårligt for virksomhederne du køber aktier i.

Sådan kommer du i gang

Når du skal købe aktier, så skal du finde et sted at købe dem. Her findes der utroligt mange muligheder derude, som er tilgængelige for dig. Men der er stor forskel på hvilken mulighed, der er den rette for netop dit behov, og derfor vil vi forsøge at give dig et overblik over de muligheder du har.

Hvor kan du købe aktier?

Vi vil i de nedstående afsnit give dig nogle af de muligheder for at handle med aktier. Så kan du selv vurdere hvilke platforme der er de bedste for dig.

Banken

Hos din bank, kan du få oprettet et aktiedepot, hvor du kan få mulighed for at købe aktier. Hvis du får et møde med din bankrådgiver, så kan han eller hun få dig i gang med at handle med aktier, så du kan komme godt i gang. Dog skal du være opmærksom på at der findes en del skjulte gebyrer og relativt dyr kurtage (udgifter) i forbindelse med køb og salg af aktier igennem banken.

Fordele

Det kan virke let at oprette dig hos din bank og få din rådgiver til at hjælpe dig i gang. Du slipper for at overføre penge til andre platforme eller lignende.

Ulemper

Det er relativt dyrt at købe aktier igennem banken grundet gebyrer og kurtage, og mange bankrådgivere vil henvise til deres egne investeringsprodukter, som de tjener mest på.

Nordnet månedsopsparing

Nordnet er en af de største investeringsplatforme i Norden og har over 700.000 kunder. Med nordnet månedsopsparing kan du handle forskellige fonde og investeringsforeninger helt automatisk hver eneste måned. Du skal blot vælge dem du ønsker at investere i, og så vil din investering være på komplet autopilot.

Fordele

Det er fuldstændig gratis at bruge nordnet månedsopsparing og der er ingen kurtage og gebyrer. Du kan få din Nordnet månedsopsparing til at investere fuldstændig automatisk for dig, hvilket sikre en passiv investering.

Ulemper

Du kan ikke købe enkeltaktier, så hvis du gerne vil købe enkeltaktier, så bør du blot bruge nordnets almindelige platform.

Nordnet månedsopsparing udbytte

Når du får udbytte igennem Nordnet månedsopsparing, så vil udbyttet blot blive overført til din Nordnet konto, og vil helt automatisk blive investeret igen næste gang din Nordnet månedsopsparing køber dine værdiapirer.

Hvornår du får udbytte, afhænger af hvilke investeringsforeninger du køber. Du kan eksempelvis se på sparinvest.dk hvornår udbyttet på deres investeringsforeninger bliver udbetalt og hvor meget der er blevet udbetalt tidligere.

Alternative investeringer – Køb Kryptovaluta såsom XRP

Alternative investeringer - Køb Kryptovaluta såsom XRP

Hvis du ikke er meget for at investere i aktier, eller måske har investeret mange penge i aktier, og i stedet ønsker at investere i alternative investeringer, så kan kryptovaluta også være en mulighed. Køb XRP hvis du f.eks. tror på en af de helt nye kryptovalutaer, som er blevet meget populær på kort tid, eller vælge en af de mere kendte og veletablerede kryptovalutaer. Hvis du f.eks. vælger en af de lidt mindre og nyere kryptovalutaer såsom XRP, så er der oftest en højere risiko forbundet med denne type investering, men er er også en mulighed for en potentiel højere gevinst, da disse kryptovalutaer også ofte har større udsving, som jo både kan være positivt og negativt.

Du bør naturligvis altid sætte dig grundigt ind i denne type investering hvis du køber XRP kryptovaluta, og du bør lægge dig en plan for hvor meget du tør at investere af din formue i denne lidt mere risikable kryptovalutaer.

Hvor kan du se dine investeringer?

Du kan følge dine investeringer på Nordnets hjemmeside, men hvis du fortrækker at gøre det på farten, så kan du også gøre det på både IOS til din smartphone og Iphone med deres app.

Hvis du vil vide mere omkring hvordan du får penge til at investere for, så læs vores artikel: Spar penge og invester

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *