Spar penge og invester – 3 tips til at blive rig

  • af
Spar penge og invester

Der er flere og flere danskere, som er blevet beviste om at det er vigtigt at holde sit forbrug på et fornuftigt niveau for at undgå gæld, og derfor er der også mange dansker der er begyndt at spare penge, for at gøre dette. Der er nemlig kommet utroligt meget fokus på overforbrug og gæld i de senere år, og programmer som luksusfælden og lignende gør naturligvis også at folk bliver mere opmærksomme på det. Men der er stadig mange der er gode til at optage gæld.

Derfor har vi lavet denne artikel hvor vi giver dig 3 tips som kan hjælpe dig i jagten på at blive rig, ved blot at komme i gang med at spare penge.

1. Få mindre faste omkostninger

De faste omkostninger er dem du betaler automatisk til hver måned, og som du kan forudse kommer hver eneste gang. Denne post i dit budget bør du være yderst opmærksom på, da den faktisk kan være den største hjælp til at blive rig i fremtiden, blot ved at spare penge på de faste omkostninger.

Sådan gør du:

Nu skal du tage alle de faste omkostninger du har og gennemgå dem én efter én. Ting som TV pakke, streaming tjenester, forsikringer, mobil og bredbånds abonnementeter er ting som du ikke nødvendigvis SKAL have. Her kan du med fordel gøre 2 ting. Ring til dem og fortæl dem at du ønsker en billigere løsning og få dem til at sænke prisen. Eller droppe dem fuldstændig.

Du kan kontakte sider der giver tilbud og ser om du ikke kan få et bedre tilbud. Prøv eksempelvis Findforsikring.dk til dine forsikringer, få en mindre tv pakke eller drop tv-pakken til fordel for én streaming tjeneste og se om du ikke kan få et bedre tilbud på din mobiltelefon og bredbånd. Kontakt din Akasse eller indhent tilbud fra andre akasser og fagforeninger for at få den laveste pris muligt.

Så mange penge spare du: Hvis du ikke tidligere har gjort dette ved ALLE dine faste omkostninger, så forvent at det nemt kan blive mellem 300 og 1000 kroner om måneden du får mere i hånden.  

Hvor hurtigt sparer du penge: Fra dag 1. Men du mærker det nok først rigtigt efter 1 måned.

2. Få afbetalt ekstra på din gæld

Nu har du fået mindre faste omkostninger. Nu skal du bruge 50 % af de penge du har sparet i tip 1, til at afbetale ekstra ind på din gæld. For når du gør det, så spare du penge på renterne på gælden og kommer også hurtigere af med din gæld, hvilket sætter en sneboldeffekt i gang, hvor du får endnu flere penge imellem hænderne. Hvis du er i job og har ting om en fritvalgskonto eller ferietillæg sammen med din lønudbetaling, så kan du med fordel gøre det samme med de ekstra udbetalinger du normalt ikke ville få. Se de forskellige datoer med udbetalinger på udbetalingsoversigt.dk

Sådan gør du:

Lav en fast overførsel fra din budgetkonto, til det sted du har gæld, så du helt automatisk har sat speederen i bund på din gældsafvikling.

Så mange penge spare du: Du spare de renter du normalt ville have betalt. I et banklån betaler du mellem 3 og 12 % i rente på din gæld, men hvis du har kviklån så kan det være flere hundrede procent du spare.

Hvor hurtigt sparer du penge: Fra dag 1.

3. Invester i crowdlending eller aktier

Nu bliver det rigtig interessant. For nu skal du investere de sidste 50 % du har sparet i tip 1. For nu skal du til at tjene penge helt passivt ved siden af at du også får mindre gæld. På den måde forøger du din nettoværdi, som altså er din ’’økonomiske værdi’’ med hastige skridt.

Sådan gør du:

Du bestemmer fuldstændig selv hvad du vil investere i, men du har muligheden for at undersøge nogle af de nyeste muligheder derude som f.eks. crowdlending som er en mulighed for at investere i lån, hvor afkastet ligger på mellem 10 og 14 % om året, imod aktiers 7% om året.

Vigtigt!

Uanset hvad du vælger at investere i, så er det vigtigste bare at du gør det helt automatisk. Hvis du vælger at investere i crowdlending, så sætter du bare en automatisk overførsel til den platform du ønsker at investere igennem, og det samme gælder med aktier. For når det sker automatisk, så vil du ikke have en mulighed for at bruge pengene til forbrug, men har på den måde sikret dem.

Læs også: Intervaltræning – 3 tips og metoder som hurtigt giver en bedre kondition eller denne artikel om den rigtige terassevarmer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *