Bærbar eller stationær – Hvilken skal du vælge?

Bærbar eller stationær

Står du og skal til at have en ny computer, men er kommet i tvivl om hvilken slags du er på jagt efter? Det er du langt fra den eneste der er i tvivl om, eftersom at teknologien har udviklet sig med hastige skridt i de senere år. Uanset om du skal bruge din computer ofte, eller næsten ikke skal bruge den, så er det vigtigt at du vælger den der passer bedst til dit forbrug og det vil vi gerne hjælpe dig med.

Bærbar eller stationær computer

Det er svært at give et endegyldigt svar på spørgsmålet, da det kun er dig der ved hvad du skal bruge computeren til. Derfor vil vi i artiklen her, forsøge at give dig en ide om præcist hvilken computer du skal vælge, så du ikke fortryder dit købe senere.

Hvad skal man være opmærksom på?

Hvis du køber en computer, som skal flyttes meget rundt på, som en bærbar computer ofte bliver, så bør du overveje at tilkøbe en elektronik forsikring. Brug en side som Findforsikring.dk hvor du kan finde alt lige fra indboforsikring, ulykkes forsikring til en hundeforsikring.

Hvad skal computeren bruges til?

Når du skal vælge imellem en bærbar computer og en stationær, så er det vigtigt at du gør op med dig selv, hvad du skal bruge computeren til. Det er nemlig det der afgør om du skal vælge det ene eller det andet. For begge dele kan præcist det samme, men nogle har fordele som den anden ikke har, hvilket vi vil komme ind på nu.

Gamer pc

Hvis computeren skal bruge til at game på, så er det klart, at der kan være fordele og ulemper ved begge to. Så hvis du skal have en gamer pc som kun skal bruges derhjemme, og som du ikke skal have med til LAN party eller lignende begivenheder, så er en stationær oftest det bedste valg til en gamer pc. Årsagen til at den stationære pc er bedst, er fordi du får langt mere for pengene i den maskine.

Grafisk arbejde

Hvis du ska lave grafisk arbejde, så er det i de flest tilfælde en stationær pc du skal vælge. Årsagen til at en stationær pc er at fortrække, er fordi du kan få en del mere kraft ud af den stationære pc, hvis du arbejder med nogle tunge programmer og designs. Hvis det er mindre grafisk arbejde, så kan en bærbar godt gå, men du får en del mere for pengene ved at vælge en stationær.

Skolearbejde

Hvis du skal bruge din computer til skolearbejde, så vil valget oftest være en bærbar computer, da man skal have sin computer med i skole relativt ofte, hvilket også betyder det umuliggør en stationær computer.

Bærbar computer

En bærbar er efterhånden blevet en af de mest valgte computere og nok også det stykke elektronik som har udviklet sig mest, efter en mobiltelefon, i løbet af de seneste 10-15 år. En bærbar computer giver en del mere frihed, da man kan medbringe den overalt hvor man befinder sig. Lad os kigge på nogle af de forskellige fordele og ulemper der er ved en bærbar computer.

Fordele

 • Tag den med overalt
 • Du får både skærm og computeren i én pakke
 • Mulighed for at koble op på flere skærme, hvis man ønsker det
 • Fylder ikke særligt meget
 • Bruger mindre strøm end en stationær
 • Mulighed for trådløst internet

Ulemper

 • Prisen er højere end en stationær computer
 • Der er mindre kraft i en bærbar i forhold til en stationær
 • Risiko for at løbe tør for strøm

Stationær PC

En stationær er den mest velkendte computere, som er kendt som de lidt halvstore maskiner, som fyldte ret meget tidligere. Men en stationær PC i dag, er faktisk virkeligt små og du kan praktisk talt godt have dem med i tasken, selvom det er lidt mere besværligt end en bærbar computer, hvor du har skærm og computer i én.

Fordele

 • De nye fylder ikke særligt meget
 • Meget værdi for pengene
 • Den er altid koblet til strøm
 • De stærkere maskiner er velegnede til gamere

Ulemper

 • Mindre fleksible end en bærbar
 • Kræver at man skal købe en eller flere skærme
 • Kan ikke bruges på farten, grundet den skal kobles til strøm.

Hvilken er så bedst?

Som beskrevet ovenfor, så skal du finde ud af hvad din computer skal bruges til, for at finde ud af hvilken der er bedst. Men som hovedregel, så er en bærbar computer bedst, hvis den skal flyttes meget rundt med, mens en stationær er bedst, hvis den skal stå det samme sted altid. Hvis den skal bruges til gave, så kan du også tjekke flere forslag ud på gavetid.dk som f.eks. spil, hvis det skal være en gamer pc.

Læs også artiklen: Spar penge og invester – 3 tips til at blive rig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *